Verboden producten

Blog
  • [verboden]
  • [producten]

Natuurlijk zijn deze producten niet verboden. Maar schotel ze niet een ander voor zonder zijn of haar uitdrukkelijke toestemming.

Vegaburger
Sommige voorgebakken vegaburgers zijn te gek. De meeste niet. Vraag niet aan je vriendje bijvoorbeeld of hij een vegaburger met je mee-eet uit de supermarkt. Er zitten vaak veel e-nummers in, het smaakt vaak nergens naar. Don’t go there. Trouwens, waarom zet je jezelf ertoe?

Vegetarische stukjes
Hier moet ik je lieflijke carnivoor gelijk in geven. Vegetarische stukjes. Punt. Het is alsof er een woord af is gevallen, maar het is nog veel erger: de definitie stopt bij stukjes. Waarom in vredesnaam? Er zijn wel meer stukjes in de supermarkt die geen vlees bevatten. Pindarotsen. Croutons. Dat noemen we toch ook geen vegetarische stukjes? Had de creator geen inspiratie meer toen hij neerkeek op zijn bruine tofusesamgroentebrei die hij in stukjes had gehakt? Blijf er van weg, het is in E-nummers gemarineerde tofu, maar dan zonder de benaming tofu. En zonder de benaming E239 (al is die weglating wel meer verdedigbaar dan het hoofdingrediënt).