Strategie

Blog
  • [strategie]
  • [#win]
  • [gewoon doen]

Spreek altijd met twee woorden
Om vegetarische eten een beetje te verkopen is het verstandig om altijd met twee woorden te spreken. Duidt het gerecht met meerdere ingrediënten aan. We eten pasta met pompoen en parmezaan. Jammie. Je proeft de pompoen in je mond. Een zachte structuur die perfect gaat met parmezaan. En vast ook met kip in de normale belevingswereld van de carnivoor, maar dat is die alweer vergeten in de ban van de Parmezaanse kaas.

Kies gerechten uit andere werelddelen
Gerechten uit andere werelddelen zijn vaak een goede keuze omdat a.) er veel vegetarische gerechten vandaan komen. b.) er een grote kans is dat hij of zij het niet kent en dus niet weet dat het vegetarisch is c.) vlees het gerecht juist minder lekker zou maken.

Verontschuldig je niet
Ik vind dat denk ik het aller-allerverbazendwekkenste. ‘Sorry, ik ben vegetarisch.”

Als dat zo sneu is, dan mogen die anderen zich anders ook wel eens verontschuldigen dat ze vlees eten. “Sorry dat ik mijzelf graag volstop met half om half gehakt op maandag.” Dat hoor je toch ook nooit. En trouwens, het is niet lastig om vegetarisch te koken. En vlees eten is niet onontbeerlijk. En wat nu als er een enorme eend a’ la orange voor je neus staat, als je date voor je kookt op je eerste date? Ok. Die ander had wel mogen informeren of je vegetariër bent. Ok. Jij had wel mogen zeggen dat je vegetariër bent. Sorry. En ook van mijn kant sorry. Dan mag het wel.

Laat hem mayonaise maken
Meisjes trappen hier meestal niet in, maar jongens (die niet zo vaak koken) wel. Laat hem mayonaise maken. Dat gaat zo: doe een eigeel, een halve theelepel mosterd en een halve theelepel witte wijnazijn in een smalle maatbeker. Mix het een minuut met een mixer en roer er dan langzaam een beetje zonnebloemolie door terwijl je nog mixt (Geen olijfolie. En zeker al niet extra virgine. Dat wordt superbitter). Gooi er wat zout en peper door heen. Het proces duurt in principe twee minuten, maar het kost de eerste keer meestal twintig minuten. Hij is zo geboeid omdat hij zelf iets creëert dat normaal in een pot zit, dus dat kost tijd. Ondertussen gril of frituur je aardappel, bietjes, pastinaak of wortel. Smaakt heerlijk bij die mayonaise. En ohja, is vegetarisch.

Ultimum remedium:

Wordt een weekje veganist.
Lijkt niets te helpen? Wordt een week – of zo lang als nodig – veganist. Of nog erger, zeg dat je alleen groente en fruit wil eten die van de bomen zijn gevallen. Het gevoel van euforie en openbaring als je weer terug naar vegetariër gaat, zal de carnivoor doen vergeten dat je geen vlees eet.