Ja dag

Blog
  • [dikke doei]
  • [ja toch]
  • [niettan]

De Amerikaanse nieuwssite Today.com en de datingsite Match.com hebben 4.000 mensen ondervraagd of zij een relatie willen met een vegetariër. Dertig procent zei nee. Ik geloof daar geen zak van. Niet van de cijfers hoor. De antwoorden zullen vast wel kloppen toch?

Of de aankruisvakjes gaven een ja of nee in een andere taal, inheemse Maya-teksens bijvoorbeeld. Of de vraag werd gesteld nadat ze eerst een filmpje hadden gezien van een romantisch stel dat in een restaurant zit en eend a’la orange krijgen voorgesteld waarop de man/vrouw begint te huilen dat hij/zij geen vlees eet en dus het sneu is voor de eend. Of misschien vroeg een agressieve wortel-etende journalist het aan ze, die meurde naar parelgort?

Oké, parelgort ruikt met de beste wil van de wereld niet vies. Mijn gegeven hypotheses voor dit exorbitante nee-tegen-vegetariërs-kamp zijn misschien ook op andere vlakken onzinnig. Maar dan nog steeds, ik geloof het nee-kamp gewoon niet. Ik kan me met de beste wil van de wereld niet voorstellen dat het écht zo is, dat iemand geen relatie wil met iemand anders vanwege het feit dat hij geen dieren consumeert. Ik geloof het niet. Niet.

Yo, Today.com, vraag die 4.000 mensen of ze een relatie willen met Jason Mraz, Jared Leto, Alicia Silverstone of Ariana Grande. Ik durf te wedden dat ze allemaal wel een keer ja zeggen op een van die vier, zelfs als ze eerst op Google-translate moeten opzoeken welk vakje ze moeten aankruisen om ja te kunnen zeggen.