Charlotte vindt het hartstikke gezellig

Blog
  • [charlotte]
  • [heldin]
  • [ga zo door]

WEET JE. ALS MENSEN VRAGEN, ‘WAAROM EET JE GEEN DIEREN?’ DAN VRAAG IK AAN HEN, WAAROM EET JIJ GEEN HOND?’ EN DAN ZEGGEN ZE. ‘JA DAG, EEN HOND IS ZIELIG EN VIES’. DAN ZEG IK. ‘ONZIN, WANT IN CHINA IS EEN HOND NIET ZIELIG EN VIES, DAAR WORD JE RAAR AANGEKEKEN ALS JE GEEN HOND EET, MAAR JIJ VIND HET HEEL NORMAAL DAT JE GEEN HOND EET. NOU. DAT GEVOEL DAT JIJ KRIJGT BIJ HET ETEN VAN EEN HOND, DAT GEVOEL KRIJG IK BIJ ALLE DIEREN. IK VIND HET GEWOON SUPERZIELIG.’

Charlotte (27) had even geen zin om al haar ecologische en ethische en inderdaad soms gewoon zieligvoordedierenredenen te geven toen ik haar ernaar vroeg (oké, expres op een irritante manier en ze wist niet dat ik ook geen vlees eet, zeker niet toen ik een debiele discussie aanging met haar waarin ik pro-vlees beargumenteerde met een iets aangedikt ‘ik kan het echt niet missen en we rijden ook gewoon auto’).

Goedzo Charlotte! Ik vind dit argument echt te gek en ik was er nooit op gekomen.